8 Mayıs 2011 Pazar

MORLAHANA TURŞUSU


Evde bolca yapıp daha sonra salatalarda kullanılacak bir tarif bu sefer ki. Ne kadar çok yaparsanız o kadar iyi:) Genelde göz kararı yaptığım için tarifi yayınlamak daha önce aklıma gelmemişti aslında.
Geçenlerde bir arkadaşım benim için ölçü hesabı yaparmısın diye rica edince hazır ölçmüşken paylaşayımda dedim kendi kendime. Tamamen benim mutfak deneyemimlerimden oluşmuş bir tarif olduğunu şimdiden belirtmekte yarar var. Eğer sirke ile aranız iyi değil ise limon oranını artırıp kendi tarifinizi uygulayabilirsiniz elbette. Saklama malzemesi olarak cam kavanoz tercih etmenizi öneririm . Hem değişimi daha rahat görürsünüz hemde sağlıklı bir malzemedir cam.
MALZEMELER
1000 gr mor lahana
2 cup elma sirkesi
1 cup sızma
2 adet limon suyu
tuz

Lahanaları salatada kullanılacak şekilde dilimleyelim ve cam kavanozlara bölüştürelim. Limon, sirke, yağ ve damak tadımıza göre tuzu ayrı bir yerde karıştıralım. Hazırladığımız karışımı kavanozlardaki dilimlenmiş lahanalara bölüştürelim. Kavanozların ağzını kapatıp serin ve çok fazla ışık almayan bir yerde yatay olarak saklayalım. Bu aşamada ara sıra kavanozlar ters düz edip sosun tüm lahanalara ulaşmasını sağlayalım. Ortalama on gün içinde turşumuz salatalara eklenmeye hazır alacak ama genede rengin açıldığını gözlemlerseniz işlemi sonlandırabilirsiniz.
Afiyet olsun…

1 yorum:

Adsız dedi ki...

I and my buddies came digesting the best procedures on your web site and instantly got a horrible feeling I had not expressed respect to the web blog owner for those strategies. My boys happened to be as a result excited to see them and have in effect extremely been having fun with these things. Appreciate your truly being very thoughtful as well as for selecting this form of nice ideas most people are really eager to be informed on. My sincere apologies for not expressing gratitude to you sooner.