29 Haziran 2011 Çarşamba

CHEESECAKE BROWNİE

Hem brownie olacak hem de cheescake. Bir taşla iki kuş vurulup kalplerde yer edilecek. Unutulmayacak hep hatırlanacak. İz bırakacak….şık olacak… kolay olacaaakkkkk.. Mini mini olacak. Lezzeti boyunu aşacakkkk…
Bu gün bütün bunlar başarmak için girdim mutfağa....
Nasıl mı olacak?Elimde öyle güzel bir tarif vaki. Görür görmez sizde bayılacaksınız.
Gördüğüm ilk günden beri ve ilk denemede de hüsrana uğradıktan sonra azmedip yılmayıp araştırıp bu tarife ulaştım.
Evet misafirlerinizi biraz şaşırtıp birazda şımartmakmı istiyorsunuz bu tarifle bence mümkün.Peynir çeşitleriyle hazırlanılan tarifler ile şık sunumlar yapılabiliyor. Bu tarif de iyi bir örnek bence.
Altta ıslak çikolatanın üzerindeki kekremsi peynir tadını sizde tatmak isterseniz buyrun tarife efendim....
Esinlendiğim tarife buradan ulaşabilirsiniz.
Bu arada herkese hayırlı kandiller olsun efendim...
Cheesecake Karışımı
250g krem peynir, oda sıcaklığında
1/3 cup  toz şeker
2 yumurta, oda ısısında
1/8 tbsp vanilya extrat
1/4 cup (40g) un
Çikolatalı Karışımı
160g bitter çikolata
160g tereyağ
3/4 su bardağı (155g) şeker
3 yumurta, çırpılmış
3/4 cup (115g) un
Cheesecake li karışımı yapmak için; krem peynir ve şekeri homojen bir hale gelşiceye kadar bir kaç dakika karıştıralım. Yumurtaları ekleyip tekrar karıştıralım. Vanilya ve elediğimiz unu ilave edelim ve hafifçe karıştıralım.
Brownie için; kıydığımız çikolata ve tereyağını ben marie usulü eritelim ve ılıması için kenara alalım. Çikolatalı karışım ılıdıktan sonra şeker ve yumurtaları ekleyip iyice karıştıralım. Elenmiş unu ekleyip spatula ile un hamurun içinde iyice kaybluncaya kadar karıştıralım.
Brownie karışımından 3-4 kaşık kenara ayıralım, kalanını yağladığımız (veya yağlı kağıt serdiğimiz) 20*30 cm lik dikdörtgen bir aklıba dökelim. Cheesecake karışımının tamamını brownie hamurunun üzerine yavaşca yayalım. Ayırdığımız brownie karışımını cheesecake karışımın üzerine dekoratif olarak döküp ebru yapar gibi arıştıralım.
Orjinal tarif dikdörtgen bir kalıpda yapılmıştı. Ama ben 18 adet cupcake kalıbı kullanarak yaptım. Orjinal şekilde yapmak isteyen olursa deneyebilir:)
Brownieleri önceden 170 derece ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım. En iyi sonucu almak için tavsiyem en az bir gün buzdolabında bekletip, öyle servis etmeniz.
Afiyet olsun......

2 yorum:

yemekbiraşk dedi ki...

enfes olmuş.. ellerine sağlık çok başarılı bencede:)

nesrin dedi ki...

Dediginiz kadar var ama. Sevgiler...