3 Haziran 2011 Cuma

KARABİSU

Ne hoş bir tatlı ismi değilmi.... Görüntüsününde daha aşşağı kalır yanı yok ya neyse.....Tarif tarifkolikten alındı.Teşekkür ederim Öznur...
Gelelim benim KURABİYESU ma ..Ay pardom KARABİSUMA. Muhallebisini arttırdığım için bu seferlik beyaz çikolatayı kullanmayıp kurabiyelerin üzerini de bu muhallebiyle kapladım. Sonuç bence tatmin ediciydi. Yalnız bir uyarı kurabiyeleri avcunuzun içinde başparmağınızla oyup içine muhallebi yerleştirmek o kadar da kolay değilmiş:(  Ve kurabiyeleri yuvarlamadan sadece büzerek kapatmak daha bir akıllıca:)
Ayrıca orjinal tarifte kurabiyeler şerbete batırılmıştı ama ben tremisuda olduğu gibi kaşık yardımı ile kurabiyelerin üzerine döktüm. Bence daha kolay oldu....Biraz kolaya kaçtım kabul ediyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim. Bir tane asla yetmeyecek. Damaklarınıza bu şöleni tattırmak isterseniz buyrun tarife........
MALZEMELER
Kurabiye İçin:
2 yumurta
125 gr. Oda ısısında tereyağı
1/2 cup sıvı yağ
3/4 cuptoz şeker
3 tbsp kakao
1 paket kabartma tozu
3.5 cup un
KREMA
2 cupı süt
1/3 cup şeker
173 cup un
1/2 (100 gr)paket labne peyniri
Krema bu ölçülerle bayağı fazla geliyor. 1/3 oranı bence yeterli. Artan kremayı tremisuda da kullanabilirsiniz:)
ŞERBET
1 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı şeker
ÜZERİ
80 gr. beyaz çikolata
1/2 paket krema (100ml.)
1 yemek kaşığı kakao
Krema için süt, şeker ve unu karıştırıp pişirelim. Birkaç dakika kaynatıp altını kapatalım.
Hamur için yumurta, sıvı yağ ve şekeri karıştıralım. Şekeri eritelim. Sırayla tereyağı, un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edelim. Hamuru yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edeceğiz . Birden katılaşmaması için unu yavaş yavaş ekleyelim. Hamuru 20 dakika dinlendirelim.
Bu sırada ılınan kremaya peyniri ekleyerek mikser ile çırpalım. Daha sonra iyice soğuması için dolaba alalım..
Şerbet için sıcak su, nescafe ve şekeri karıştıralım ve soğuması için bir kenara ayıralım.
Dinlenmiş hamurdan elimize ceviz büyüklüğünde hamur koparıp hamurun içini başparmağımız ile düzgünce oyalım. İçine 1 çay kaşığı krema koyup ağzını büzerek kapatalım. Ters çevirerek yağlı kâğıt serili tepsiye aralıklı olarak dizelim.
180 dereceye ısınmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Kurabiyeler çatlamadan fırından alalım. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkartalım. Ve tekrar yağlı kağıt serili tepsiye alalım..
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritelim. Çikolata iyice eriyince yarım paket kremayı da ekleyip ve karıştıralım.

Kurabiyelerin üzerine ikişer kaşık beyaz çikolata dökelim. (veya erimiş çikolataya batıralım) Son olarak soğuması için dolaba alıp 2 saat bekletelim.
Dolaptan aldığımız kurabiyelerin üzerine tel süzgeçle kakao serpelim ve servis tabağına alalım.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: