27 Ağustos 2011 Cumartesi

KREPLİ YAĞLAMA

Öncelikle Kadir Gecemiz mübarek olsun...Hayırlara vesile olsun inşallah!!!!!!!!!!!
Bu güzel gecede ailecek toplandık...İftarımızda Kayserinin meşhur yağlaması ile benim meşhur krebimin birleşimi spesiyallerimden bir yemek vardı menüde... Krepli Yağlama....Şimdiye kadar kime yaptıysam çok beğenildi. Hele içlerinden biri var ki olaylı bir mutfak macerasıydı.Tekgözlü  elektikli bir ocak, kepçe yerine cezve, tek bir tava... Anlaşıldığı üzre bir öğrenci evi:)))))
Mutfak merakım çok eskilere dayanıyor yaniiii.
Neyse ;ben o şartlarda bile yılmayıp o yemeği ortaya koymuştum. Burdanda ne kadar inatçı pardon kararlı bir kişilik olduğum ortaya çıkıyor dimiii:)
Neyseki artık güzel bir mutfağım bolda  malzemem varrr!!!!!!!!!!.
Eh bana kalan malzemeleri birleştirmek sadece.
Ev ahalisi de  tam not verdi yağlamama.Nedense yapmamışım daha önce hiç onlara.Biraz sitemkar yollu söylemler de olmadı değil hani. Olsun ben onlara tekrarı için söz verince sorun da hallolmuş oldu böylece:)
Neyse lafı fazla uzatmadan sizlerle buluşmaya hak kazanan tarifim efendim...
Haaaaa birde söylemeden geçemeyeceğim..Benim gibi tarifleri karıştırıp yeni tatlar arayanlar için aynı zamanda tarifimmmm...
MALZEMELER
1 adet yumurta
1.5 cup süt
2 cup un
tuz, çok az tere yağ
İÇİ
500 gr kuzu kıyma
4 adet soğan
1 adet orta boy domates
2 adet çarliston biber
1 adet kapya biber
100 gram tereyağ
1/2 çay bardağı kanola yağı
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1 diş sarımsak
3 çorba kaşığı domates rendesi / veya / salçası
2 çorba kaşığı biber salçası
Tuz
ÜZERİNE
Yoğurt, sarımsak
Krep için yumurtayı karıştırma kabına alalım.
Sırası ile süt ve un ekleyerek mikser ile çırpalım. En son tuz ve erimiş tereyağını da ekleyip karıştıralım. Hamur pürüzsüz akışkan bir kıvamda olacak.
Tavayı kızdırıp tereyağı gezdirdikten sonra bir kepçe krep hamurundan döküp tavada yayılmasını sağladıktan sonra önlü arkalı pişirelim.
Tüm krepler pişince üzerini kapatıp sıcak kalmasını sağlayalım.
İçi için;soğanları incecik kıyalım.Biberlerin çekirdeklerini temizleyip,minik minik doğrayalım.

Maydonozları yıkayıp sularını süzdürüp ince ince kıyalım.
Kıymayı kanola yağında kavuralım.Kıyılmış soğanları ekleyelim.10 dakika daha kavurup ince kıydığımız biberleri ekleyelim.Tereyağ da katıp karıştıralım.Son olarak salça, soyulup küp doğranmış domates ve baharatları ekleyelim.Ocaktan alınca maydonozlarını ilave edelim.

Kreplerin birini alıp üzerine iç malzemeden yayalım.Tekrar krep  ile örtelim.
Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayalım.

Dilimleyerek,yoğurt eşliğinde servis edelim.
Afiyet Olsun....