17 Şubat 2012 Cuma

KABAK GRATEN


Kabak yememe neden olan tarif bu sereferki. İlk yediğim günü okadar net hatırlıyorum ki. Bu ve bunungibi güzel tesadüfler ile edindiğim bir şey var. Sevilmiyecek sebze yoktur. Sizin damak tadınıza göresini yememişsinizdir sadece....
MALZEMELER
1 kg kabak
3-4 adet orta boy havuç

2 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 çay kaşığı muskat
6  yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 adet yumurta
100 gr. Kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Sebzeleri küp doğrayalım.
Derin bir tencereye sebzeleri alıp üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edip çok az haşlayalım.
Tereyağ, un süt ile başemel sos yapalım.
Başemel Sos:
Tereyağını tavada eritelim. Unu ekleyip kavuralım. sütü azar azar ekleyip bir yandan da topaklanmaması için çırpmaya başlayalım. En son pişen sosu plenderden geçirip pürüzsüz bir kıvam aldıralım. Muskat ve karabiberi ekleyip şöyle bir karıştıralım.
Sebzeleri yağladığımız fırın kabına alalım. Üzerine başemel sosu gezdirelim. Bu şekilde 200 derecede kabakları 20 dakika pişirelim. Fırından çıkartıp kaşar serpelim. Ben çörek otu ve susam ilave etmeyi çok seviyorum. Eğer sizde ekleyecek iseniz bu aşamada kaşarın üzerine serpip fırının ızgara bölümünü açtıktan sonra kaşarlar eriyene kadar yaklaşık 10 dakika daha grateni pişirelim.
Ilık olarak servis edelim.
Afiyet olsun..

1 yorum:

nesrin dedi ki...

Kabagi ben de severim. Ellerinize saglik.