28 Ekim 2012 Pazar

DİBLE(PİRİNÇLİ)

Yöresel lezzet DİBLE(PİRİNÇLİ)
Karadeniz yöresinin bu soft yemeğini öğrenmeyeniniz varsa bundan sonra gün menüleriniz için bu tarife yer açın.
Biraz daha havalar soğusun karalahana ile yapılanını da sizlerle paylaşacağım.
 Bizim evde canımız 5 çayında sebze istediğinde çoğunlukla yapılan bir tariftir,
MALZEMELER
1/2 kg taze fasülye
1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinç
2 büyük baş soğan
2 adet kabuklarısoyulup küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı iç yağ/Arzuya göre
Tuz,karabiber,pul biber
1 çay kaşığı toz şeker.
1/2 çay bardağı su
Sıvıyağ+tereyağ

Fasülyeleri tavla zarı gipi küp küp doğrayalım.
Sıvı yağda soğanları kavuralım ve domatesleri ilave edelim.
Domatesler ile soğanlar kavrulurken fasülyeyi ekleyip 10 dakika kadar kavuralım.
Fasülyelerin ortasını açıp pirinci oluşan bu boşluğa dökelim.
Üzerine su ilave edip tuz, toz şeker, karabiber ilave edelim.
Tencereyi hafif hafif sallaya sallaya fasülyelerin pirinçlerin üzerini kapatmasını sağlayalım.
Yemeğin altını kısıp tencerenin kapağını kapatalım.
Yemek suyunu çekince ocağın altını kapatalım.
ayrı bir yerde tereyağını eritip içine iç yağını atalım. İç yağ eriyince pul biber ekleyip yakalım.
İç yağı fasülyelerin üzerine gezdirip coslatalım.
Ilık olarak servis edelim.
Afiyet olsun.









 

Hiç yorum yok: